Basisvereisten voor kinderkleding

In de eerste plaats zijn er enkele belangrijke behoeften die aan kinderkleding worden gesteld, waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het winkelen voor deze leeftijdsgroep in kindermerkkleding winkel. Idealiter zou kinderkleding een aantal kenmerken moeten hebben die hieronder worden vermeld;

·         Comfortabel, zacht en gemakkelijk te dragen of uit te trekken wanneer dat nodig is.

·         De kleding moet gemaakt zijn in een vorm die gemakkelijk bij de luier van de baby kan.

·         Het moet zoveel mogelijk onbrandbaar zijn.

·         Het moet lichtgewicht zijn.

·         De kleding mag de huid van het kind niet irriteren.

·         De kleding moet zweet van de babyhuid naar de omgeving kunnen overbrengen.

Soorten kinder kleding

Afgezien van het mode-aspect van leuke babykleding, zijn er verschillende categorieën waarin hun kleding valt, en dit zou je helpen bepalen welk type kleding je koopt wanneer ze nieuwe kleding nodig hebben. De categorieën van deze kleding omvatten dagkleding, nachtkleding, vrijetijdskleding, feestkleding, uniformen, high fashion kleding, sportkleding etc.

Het ontwerp van deze categorieën door de fabrikant verschilt inderdaad van elkaar, en om te begrijpen hoe u de juiste set kleding voor jouw kinderen kunt krijgen, is het belangrijk dat je de boekengidsen voor kinderkleding bekijkt.

Juiste babykleding kiezen

Veiligheid voorop: geen knopen, strikken of stropdassen. Blijf uit de buurt van kleding met kleine knopen, decoratieve strass-steentjes of strikken, want deze kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Kleding met lange banden of die strak om de armen, benen of nek van je baby trekken, is ook onveilig. Zorg ervoor dat de versieringen er strak op worden genaaid. Kies brandveilige nachtkleding. Etiketten op de nachtkleding van jouw baby laten zien of deze nauwsluitend moet worden gedragen om brandvertragend te zijn of dat de stof zelf vlamvertragend is. Vlambestendige stoffen hebben specifieke wasinstructies die je moet volgen om te voorkomen dat de vertrager wegspoelt. Dit is zelfs een plek waar tweedehands artikelen misschien geen goede keuze zijn – als ze niet op de juiste manier zijn gewassen, zullen ze niet zo goed werken.

Bedenk hoe gemakkelijk kleding zal zijn om aan en uit te trekken

het uitrusten van een wiebelende pasgeborene kan een beetje een strijd zijn. Volg deze tips bij het kiezen van kleding om het aankleden gemakkelijker te houden:Brede nekken of drukknopen in de nek maken het aankleden gemakkelijker. (Als je kleding kiest die over het hoofd trekt, doe het dan snel, want baby’s raken in paniek wanneer hun ademhaling wordt geblokkeerd of wanneer ze je niet kunnen zien.) Drukknopen en ritsen aan de voorkant zijn gemakkelijker aan en uit te trekken dan die aan de achterkant. Losse mouwen trekken gemakkelijker aan en uit dan strakke. Drukknopen of andere gemakkelijke openingen in het kruis maken het sneller en gemakkelijker om luiers te verwisselen – je hoeft niet al je babykleding uit te doen.