Een maillot voor een baby is de volledige trend van nu!

maillots baby

Zoals je aan de titel al kunt zien is een maillot erg populair onder de babykleding. Dit is natuurlijk niet voor niks. Maillots zijn namelijk erg leuk te combineren en zitten erg comfortabel voor je baby. Verder in dit artikel ga ik meer vertellen over de voordelen van maillots bij baby’s en hoe je maillots op een leuke en trendy manier kunt toevoegen aan de outfit van je baby.

maillots baby

Praktische voordelen maillots

Kinderen bewegen veel tijdens het buitenspelen bijvoorbeeld, maar ook baby’s bewegen erg veel. Vooral als ze beginnen met kruipen en lopen, ze willen dan namelijk alles gaan ontdekken van de wereld. Het is dus belangrijk dat je baby zich gemakkelijk en prettig kan bewegen in de kleding. Met een maillot zit je dan zeker goed, omdat maillots baby goed mee rekken met de bewegingen die je kind maakt en dus ook comfortabel zitten. Ook in de wat koudere dagen zorgt een maillot goed voor warmte. Als je baby een maillot aan heeft hoef je ook niet perse sokjes aan te doen, omdat deze al vast zitten aan de maillot. Super handig, want vaak doen baby’s hun sokjes uit of vallen ze door het kruipen steeds uit. Hier hoef je je nu geen zorgen meer over te maken als je kind een maillot draagt!

Maillots leuk combineren

Maillots worden meestal gedragen onder een jurkje of rokje, maar ook onder een kort broekje is dit zeker mogelijk. Het is mooi om voor een maillot te kiezen die past bij de rest van de outfit. Vooral de kleuren moeten mooi overeenkomen met elkaar. Stel je voor je hebt een outfit van een roze rokje, een wit met roze shirt en een roze vestje. Dan is het mooi om voor een witte maillot te kiezen. De kleur wit komt namelijk ook voor in het shirt. Als je in deze situatie voor een roze maillot zou kiezen is het al snel weer te veel roze in de outfit en dan zullen de individuele kledingstukken minder opvallen en dat zou zonde zijn.