Geld verdienen als Designer

De fijne kunsten zijn een nobele passie en ambitie. Tegelijkertijd zijn we in Nederland vaak snel sceptisch over artiesten en hun potentieel om geld te verdienen. Desondanks is het wel degelijk mogelijk om in het creatieve veld een succesvolle carrière te hebben. En je hoeft absoluut niet persé bij de absolute top te horen. Het is ontzettend goed mogelijk om geld te verdienen als creatieveling als je jezelf maar op de juiste manier positioneert. Daarom gaan we in dit artikel in op een specifieke groep artiesten, namelijk designers.

Gratis promotie

Een van de grootste problemen die jonge designers vaak hebben is dat mensen vragen of ze gratis werk voor ze kunnen doen voor promotie. Dit is natuurlijk gigantisch oneerlijk. Tegenwoordig denkt iedereen met meer dan honderd volgers dat ze beroemd genoeg zijn dat wanneer ze iemand promoten via sociale media. Desondanks zijn er wel degelijk mogelijkheden voor designers om met echte influencers te werken. YouTubers en Instagrammers met gigantische hoeveelheden volgers proberen natuurlijk altijd geld te verdienen met hun sociale media.

Wanneer designers kunnen helpen is met bijvoorbeeld logo’s en T-shirt designs zijn er manieren voor deze designers om geld te verdienen. Grote beroemdheden zijn vaak in staat om meer geld te besteden aan dergelijke designs aangezien ze daarvoor de financiële middelen hebben. Het tshirt bedrukken kan door een ander bedrijf gedaan worden. Dit hoef je niet zelf te doen. Een tweede manier waarop je als designer makkelijk geld kunt verdienen is door les te geven. Er zijn meer dan genoeg ambitieuze jonge designers die nog veel te leren hebben. Als jij een ervaren designer bent en je helpt graag anderen dan kan lesgeven een goede optie zijn. Je kunt bijvoorbeeld een cursus uploadden naar Skillshare op deze website delen experts in verschillende gebieden hun expertise tegen betaling.

Design Consultant

Een andere optie die soortgelijk is aan lesgeven is consulteren. Als consultant kun je bijvoorbeeld grote bedrijven advies geven als het gaat om hun design. Je kunt hier mogelijk hoge prijzen voor vragen maar het is wel belangrijk dat je kunt aantonen dat je een expert bent op het gebied van design. Een van de belangrijkste taken als je geld wilt verdienen is om jezelf als een professioneel in de markt te zetten. Dit betekent dan ook dat wanneer je wilt werken als designer je een website kunt ontwerpen, je LinkedIn profiel kunt professionaliseren en een Instagram kunt beginnen. Op deze manier is de kans dat je als designer goed geld kunt verdienen groter.