Gun je jezelf verantwoorde schoonmaakmiddelen? Kies om deze redenen voor Tricel!

Tricel

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar van alle producten die je standaard in huis hebt en die je regelmatig nieuw aanschaft behoren je schoonmaakmiddelen toch echt tot de belangrijkste producten. Deze producten moeten er immers voor zorgen dat onder meer je kleding en je beddengoed telkens opnieuw compleet worden gereinigd en worden ontdaan van de nodige ongewenste bacteriën. De kwaliteit van een schoonmaakmiddel maakt hierbij een groot verschil in het resultaat. Zelfs jouw gezondheid op korte en lange termijn kan door deze keuze worden beïnvloed. Met schoonmaakmiddelen van het merk Tricel zou je hoe dan ook een uitstekende keuze maken. Lees hieronder welke vier voordelen dit merk onder meer biedt.

Tricel

Ecologische wijze van produceren

Tricel is een van de merken die schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk op een ecologisch verantwoorde wijze produceert. Het gaat hier om alle producten van Tricel – tot Tricel zilver soda aan toe. Deze manier van produceren is zeker toe te juichen. Bij deze productiewijze is namelijk veel minder sprake van schadelijke uitstoot. Daarmee ontzie je het milieu en zorg je voor een schonere leefomgeving. Bovendien zie je bij ecologische producten dat de grond een stuk minder verontreinigd wordt. Ook dat houdt een serieuze ontlasting in voor het milieu. 

Geen kunstmatige toevoegingen

Als het gaat om schoonmaakmiddelen kun je je afvragen in hoeverre kunstmatige toevoegingen daar wel in thuis horen. Toch zijn er vele schoonmaakmiddelen die wel degelijk dat soort toevoegingen bevatten. Zo niet de producten van Tricel, daar is voor dat type additieven geen plaats. Om welke elementen het dan bijvoorbeeld kan gaan? Welnu, het gaat dan met name om zaken als geurstoffen, kleurstoffen parfums en andere synthetische stoffen.

Vriendelijk voor de huid

Voor een groot deel dankzij het ontbreken van kunstmatige stoffen in de wasmiddelen van Tricel kun je gerust stellen dat deze producten geen schade toebrengen aan de huid. Dit in tegenstelling tot schoonmaakmiddelen met een wat goedkopere (en een niet-ecologische) signatuur. Daar zitten jammer genoeg wel vaak stoffen in die tot irritatie aan de huid kunnen leiden, simpelweg door deze middelen in de wasmachine te doen en aldaar te mengen met water en je kleding. Soms leiden deze stoffen zelfs tot huidallergieën, waardoor de problemen nog groter worden. Bij Tricel heb je dus niets van dat alles, wat dit merk ook nog eens geschikt maakt voor het wassen van het textiel van je baby.

Wassen op lagere temperaturen mogelijk

Tenslotte is het gunstig dat je verantwoorde en kwalitatief goede wasmiddelen als die van Tricel uitstekend kunt gebruiken om je kleding en beddengoed op een relatief lage temperatuur mee te wassen. Met producten van dit merk kun je overigens meestal wel op hoge temperatuur wassen, maar nodig is dit dus niet. Dertig of veertig graden geeft namelijk soortgelijke resultaten van totale reinheid. Dat je op hooguit veertig graden wast brengt natuurlijk voordelen met zich mee. Op zestig of zelfs negentig graden wassen is namelijk niet best voor het milieu en je eigen energierekening.