Hoe jouw Apple Watch Updaten?

Hoe zorg je ervoor dat jouw Apple Watch de laatste software versie watchOS, het besturingssysteem voor de Apple Watch heeft? Het meest makkelijk is om dit te doen vanaf de iPhone waar de Apple Wastch aan gekoppeld is.

De eerste stap is om de Apple Watch-app op je iPhone te openen. Ga vervolgens naar ‘Algemeen’en aansluitend naar ‘Software-update’. Vervolgens download je de laatste versie en na het open van de nieuwste versie wordt deze vervolgens geïnstalleerd.

wat

Let wel op dat je voldoende ruimte hebt om een Watch OS-update uit te voeren.  Staat je iPhone namelijk te vol? Dan moet je eerst ruimte vrijmaken voordat je de update kan downloaden.

Om een software-update te installeren op je Apple Watch, dient je Apple Watch aangesloten te zijn op het lichtnet via de stekker, dienen je iPhone en Apple Watch zich binnen het Bluethooth-bereik te bevinden en dien je verbonden te zijn met WiFi.

Hou er wel rekening mee dat het downloaden van een update soms enige tijd in beslag kan nemen. Hiervan is met name sprak als de software net is verschenen en door veel mensen tegelijk wordt gedownload.

De Apple Watch-apps steken solide in elkaar en zijn uiteraard makkelijk te bedienen. Hetzelfde kan echter niet altijd worden gezegd over de apps, gemaakt door andere ontwikkelaars. Apps die locatiedata of online informatie nodig hebben, zijn over het algemeen erg traag. Je zit namelijk hierbij eerst te wachten tot de data van de iPhone is gedownload, waarna vervolgens de externe informatie nog eens wordt opgehaald.

Ook langzaam kunnen zijn apps die alleen lokaal opgeslagen informatie gebruiken. Bij het gebruik van de app ‘Wunderlist’ op de Apple Watch om boodschappen af te vinken duurde het soms erg lang voordat een boodschap correct werd afgevinkt.

Soms kan het gebruik van een app traag zijn. Ontwikkelaars vertelden aan iCulture dat dit probleem minder zal worden naarmate apps beter op de Apple Watch getest kunnen worden. Veel apps zijn gemaakt voordat ontwikkelaars überhaupt de Apple Watch in handen hadden.

Een Apple watch is uiteraard niets zonder accessoires, handig opladen zit er niet in voor het horloge en extra bescherming is voor sommige gebruikers een pre.

Watchbandjes-shop.nl heeft een assortiment aan accessoires neergezet met de nadruk op usability. De verschillende producten zijn los te bestellen en kunnen goed matchen met jou Apple Watch!