Hoe kies je de juiste dames riem uit?

Een riem kopen is best lastig: hoe weet je of je de juiste hebt? Wat is jouw perfecte maat? Voor welke gelegenheid ga ik de riem gebruiken? Dit zijn logische vragen die je jezelf stelt als je een mooie dames riem koopt. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om jouw maat te weten en te kennen, waarvoor je de riem wilt gebruiken en wat voor materiaal je mooi vindt. Zo doe je zeker weten de juiste aankoop!

Riem maat

Riemen voor vrouwen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt gemakkelijk weten welke riem maat je nodig hebt door simpelweg te kijken naar de maat van je broek. Heb je bijvoorbeeld een XS? Dan is jouw maat voor de riem hoogstwaarschijnlijk 80 centimeter. Als je een XL draagt, dan ligt dit zo tussen de 105 en 110 centimeter. De medewerker in de winkel kan je natuurlijk ook altijd helpen. Bovendien is het sowieso altijd verstandig om de riem te passen voordat je hem koopt. Als de vrouwenriem op maat gemaakt wordt, dan wordt het van te voren goed opgemeten en zal het je vrijwel zeker passen!

Gelegenheid

Daarnaast is het goed om te bepalen voor welke gelegenheid je de riem gaat gebruiken. Is het bijvoorbeeld voor je werk, dus zakelijk? Glad leer of suède staat dan altijd goed. Dit straalt kracht en zelfverzekerdheid uit én komt altijd professioneel over. Je kunt er dus eigenlijk nooit de mist mee in gaan. Als je het helemaal goed wilt doen, dient de kleur van je riem overeen te komen met de kleur van de schoenen die je draagt. Al is het logisch dat je niet voor ieder paar schoenen een andere riem hebt…

Ben je nog op zoek naar jouw perfecte riem? Check dan https://www.lederwarenwebshop.nl/ voor een ruim aanbood aan kwalitatieve dames riemen!