Nette kleding wat ook nog comfortabel zit?

Het is altijd fijn om comfortabele kleding aan te hebben. Bij het denken aan comfortabele kleding denken we veelal aan joggingbroeken, te grote sweatshirts en losse jurken. Kortom, niet al te chique kleding dus. Gelukkig komt hier nu een verandering in. Nu bestaat er kleding gemaakt van travelstof: het ziet er netjes uit, maar het zit vooral comfortabel.

Wat is travelstof?

Travelstof is een benaming die nog niet al te vaak is op komen duiken. Daarom is het misschien onduidelijk wat het precies inhoudt. Travelstof is opgebouwd uit een combinatie van elastane en polyamide. Elastane heeft een grote elastische rekbaarheid, terwijl polyamide ervoor zorgt dat het stof erg vormvast is. De combinatie van deze twee materialen samen zorgt ervoor dat travelstof dicht tegen het lichaam aanzit, maar wel rekbaar genoeg is om comfortabel te zijn. Het wordt vaker gezien bij sportkleding en lingerie, twee soorten kledingstukken die er bekend om staan dat deze lekker zitten. Naast dat het comfortabel zit en er stretch in zit, heeft travelstof nog veel meer voordelen! Het is namelijk kreuk- en pluisvrij. De materialen die worden gebruikt, worden op een duurzame manier verkregen. Hierdoor is het stof erg duurzaam, wat ook weer fijn in het geheugen zit.

Travelstof is in verschillende diktes te vinden. De dikte van het stof wordt bepaald door hoe dicht de vezels geweven zijn. In de zomer is het bijvoorbeeld fijner om een lichtere, losser geweven stof aan te hebben dan in de winter. Dan is het natuurlijk juist fijner om een iets dikkere stof aan te hebben. Het maakt niet uit welke dikte stof iemand aanheeft, travelstof is altijd erg ademend.

Hiernaast is het ook nog eens zo dat travelstof erg makkelijk schoon te maken is. Zeker fijn voor iedereen die niet zo van wassen en strijken houdt! De stof is te wassen op 30 graden en droogt daarna heel snel op, vrijwel zonder kreukels. Omdat het zo snel opdroogt, is het niet nodig om de kledingstukken in de droger of onder de strijkbout te doen. Het kan meteen gedragen worden!

Outfits met travelstof

Nu lijkt het misschien een beetje alsof het dragen van travelstof erg op gaat vallen en de andere kledingstukken overschaduwt. Dit is gelukkig niet zo! Het is juist leuk om bij een outfit verschillende stoffen te dragen, om het iets dynamischer te houden. Lijkt dit je niets? Maak er dan een statement van! Denk bijvoorbeeld aan een jumpsuit travelstof. Jumpsuits zijn sowieso erg comfortabel, maar gemaakt van travelstof wordt het een item dat nooit meer uitgedaan wordt. Daarnaast zijn jumpsuits ook nog eens goed om te stijlen op een iets nettere manier. Voor iedereen die de extra stap wil gaan, kan er een rode jurk travelstof gedragen worden. Netjes en comfortabel!