Op zoek naar werk in de horeca?

Inmiddels heb ik al enkele jaren ervaring met het werk in de horeca. In de afgelopen 35 jaar heb ik de meeste dingen wel gedaan en geleerd. Ook het tappen van het perfecte biertje of het samenbrengen van unieke smaken in mixdrankjes heeft tot mijn taken behoort. Ik hoop met mijn jarenlange ervaring jullie een aantal tips te kunnen geven over het werk in de horeca.

Als je graag in de horeca wil werken zijn er diverse kwaliteiten waarover je moet beschikken. De meeste hiervan kunnen echter worden aangeleerd. De kwaliteiten waarover je moet beschikken zijn natuurlijk afhankelijk van het feit of je in nachtclubs of cafés wil werken. In cafés is het voornamelijk belangrijk dat je goed om kan gaan met een dienblad en dat je sociaal aangelegd bent. Indien je liever in een nachtclub werkt wordt het sociale deel door het grote aantal bezoekers en bestelling aan de bar al minder belangrijk. Als bartender is het echter wel belangrijk dat je veel kennis van drank hebt. In veel exclusieve nachtclubs wordt geëist dat je goeie cocktails kunt maken.

2

Ondanks dat het sociale gedeelte iets is wat niet makkelijk te leren is kun je er wel op oefenen. Het mixen van cocktails kan je echter wel leren. Je kan bijvoorbeeld zelf thuis oefenen door online de ingrediënten op te zoeken. Als je het sneller wil leren kan je zelfs cocktail workshops volgen. Wil je na het lezen van mijn verhaal nog steeds in de horeca werken? Twijfel niet langer! Trek je werkschoenen aan en ga solliciteren bij een café bij jou in de buurt. Dit is overigens de beste manier om ervaring op te doen.