Rotterdam de job stad

Volgens vele de mooiste stad van Nederland. De enige stad met een echte skyline. Rotterdam bekend vanwege haar beroemde gebouwen en bruggen. Maar ook de stad waarin op dit moment bijna geen woning te vinden is. Doordat de stad zo aantrekkelijk is, is een woning in deze stad in deze markt bijna niet te vinden. Of je nu wilt huren of kopen beide is bijna niet te doen. Vandaar dat we deze blog net buiten de stad gaan kijken in twee dorpen gelegen naast de stad.

Capelle aan den IJssel

Capelle is volgens veel van haar bewoonsters de perfecte woonplek. Je leeft er in redelijke rust, een stuk rustiger dan in de stad. Je woont net buiten de stad dus alles is binnen bereik. Je hebt door de metro altijd een snelle verbinding met de stad. Capelle bestaat uit meerdere wijken en heeft voldoende scholen en sport verenigingen om aantrekkelijk te zijn voor jonge gezinnen. Omdat ook in Capelle de woningmarkt erg krap is kijken we ook nog even buiten Capelle.

Krimpen aan den IJssel

Wanneer je vanuit Rotterdam langs Capelle rijdt, rij je eigenlijk steevast de file in. De file staat er omdat tussen Capelle en Krimpen de algrabrug ligt. De Algrabrug, geplaatst na de waternoodsramp van 1957, is de enige manier om krimpen vanuit Rotterdam te bereiken zonder helemaal om te rijden via Gouda. Eenmaal over de brug ga je bij de stoplichten naar links. Even rechtdoor bij plaatselijk zwembad de Lansingh en voorbij VasteJob het Uitzendbureau Krimpen aan den IJssel. Je bent dan in het centrum van Krimpen. Krimpen heeft met de Crimpenhof en het andere winkelcentrum genoeg winkel gelegenheid. Hoewel Krimpen wat vergrijst is heeft het wel opties voor jonge gezinnen om te wonen. Door deze opties zie je het dorp weer wat opbloeien. Dit in combinatie met voetbalclub dcv zorgt ervoor dat krimpen een prima woonplaats is