Shop de schoen die de mode stormenderhand verovert

Sneakers worden al lang niet meer enkel gekocht voor sportieve doeleinden. Wereldwijd zijn deze schoenen de favoriete stijl van heren maar ook van dames. Ze zijn immers mega comfortabel, betaalbaar -tenzij je de luxe merken zoals Balenciaga, Gucci of Alexander McQueen- kunt permiteren.

Is de trend hot en blijvend?

Ze zijn heerlijk opvallend met allemaal felle kleurtjes, dus het is niet zo moeilijk om de dad sneakers te combineren. Ze passen eigenlijk…met alles!

Met een geklede pantalon en basic t-shirt wandel je zo binnen op je werk! En ook een jurkje of een rokje werkt. Want…moderne vrouwen houden wel van een uitdaging maar verkiezen ook meteen voor meer comfort. En dat hebben dad sneakers dus zeker!

Trouwens, als je niet van kleuren houdt, koop ze dan in een neutrale tint, staat met alles!

Je draagt ze een hele dag zonder blaren of stuntelig gedrag. De pumps en hoge hielen verwijnen achterin de kast en de schoenkasten vullen zich met hippe snaekers.

Wat veroorzaakt deze toename in populariteit?

Vandaag de dag blijkt dat dure luxe schoenen , vooral voor de millenials, het nieuwe statussymbool zijn geworden. Luxemerken maken daar uiteraard dankbaar gebruik van en richten zich tot gerenommeerde influencers. Het mode-beeld wordt al lang niet meer bepaald door de modebladen maar wordt gretig gecopieerd uit de sociale media. Die trend heet ‘Influencer marketing’ en is steeds in beweging en uiterst creatief.

Ook de shop – beleving zelf is helemaal veranderd, met enkele muiskliks staat je favoriete paar de volgende dag al aan je deur!

Nike, Adidas, Fila,…

De populariteit van deze merken is gegroeid vanuit hun samenwerking met de wetenschap: schoenen die gewoon beter zitten, lopen, en vooral erg duurzaam en betaalbaar zijn. ‘Tech-papa’ Steve Jobs, ligt aan de grond van de Nike New Balance, en ook Reebok, Fila Adidas en andere betaalbare schoenlabels zijn helemaal mee met hun felgekleurde dad sneakers.