Unieke tassen: handgemaakte tassen van autobanden

Iedereen die van unieke tassen houdt, moet echt eens een kijkje nemen bij Ecowings. De handgemaakte tassen van dit merk komen uit India en worden gemaakt van gerecyclede auto- en tractorbanden. Hierdoor wordt de natuur beschermd en hergebruik gestimuleerd. Ook worden handwerklieden en lokale gemeenschappen in India gestimuleerd. Een jonge generatie wordt geïnspireerd door groene innovatie.

Mannen tassen

Een mooi project dus maar hoe zit het met de tas zelf? Die zijn gewoonweg prachtig. Robuust, origineel en stijlvol. Ze verkopen verschillende soorten tassen voor mannen en vrouwen dus voor iedereen is wel een geschikte tas te vinden. Alle tassen hebben ook het Approved Vegan certificaat van Peta. De tassen zijn gemaakt van duurzame materialen dus je hebt lang plezier van je tas. Naast het uiterlijk is ook de functionaliteit van de tas belangrijk. Zo zijn er handige opbergvakken voor al je spullen en zijn alle tassen voorzien van een stevige binnenvoering. De tassen zijn ontworpen door twee Indiase broers, beiden afgestudeerd aan een Indiaas Design Instituut. Ze worden gemaakt in een eigen productiehuis in Indore India.

Hoe wordt zo’n tas eigenlijk gemaakt?

Eerst worden de banden gekocht op afvalmarkten. Ze worden vervolgens schoongemaakt, gedroogd en opgerekt. De mooiste stukken worden eruit gesneden. Van de restjes rubber worden de ritslipjes gemaakt. Deze worden genaaid door de lokale schoenmaker. In het atelier wordt elke tas met veel zorg en aandacht in elkaar gezet. Als laatste wordt de tas opgepoetst en worden alle labels er aan gemaakt. En zo krijg je prachtige unieke tassen van auto- en tractorbanden.

Unieke tassen