Warme kleding voor de winter

warme sjaals en omslagdoeken

De zomeraanbiedingen zijn in verschillende kledingwinkels al begonnen en dat betekent maar 1 ding; men is langzamerhand weer begonnen met het voorbereiden op de winter. Hoewel de winters steeds minder streng zijn en het nog een tijdje duurt voordat de temperaturen weer flink gaan afkoelen, is het slim om straks helemaal voorbereid te zijn qua kleding. Daarom geven wij je in dit artikel de 3 beste kledingtips om de aankomende winter te overleven. Denk hierbij niet alleen aan standaard kledingstukken zoals jassen, maar ook warme sjaals en omslagdoeken.

Laagjes

Als eerste is het slim om verschillende laagjes te gaan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een hemd of t-shirt als onderlaag, met daaroverheen en trui en daar weer overheen een jas. Verschillende laagjes dragen houdt je niet alleen warm doordat jouw kleding in het algemeen dikker is, maar ook doordat de lucht tussen de laagjes kleding voor extra isolatie zorgt. Zorg er verder voor dat de laagjes een klein beetje strak zitten zodat de warme lucht ertussen niet ontsnapt en vervangen wordt door de koude lucht van buiten.

warme sjaals en omslagdoeken

Materiaal

Als tweede is het cruciaal om de juiste kledingstukken en kledingmateriaal uit te zoeken. Als je tijdens het midden van de winter jassen gaat dragen die uit bijvoorbeeld een stof zoals linnen gemaakt zijn, zal je nooit warm blijven. Ga in plaats daarvan bij een winterstof voor wol, wat erg goed isoleert. Een fleece trui fungeert tevens ook als uitstekende tussenlaag. Daarnaast doet een wollen of kasjmier coltrui ook wonderen om warm te blijven.

Accessoires

Als derde wordt het makkelijker om op een aangename wijze de winter door te brengen, wanneer je optimaal gebruik maakt van kledingaccessoires. Voorbeelden hiervan zijn mutsen, handschoenen, warme sjaals en omslagdoeken. Met winterkleding zonder accessoires is het namelijk zo dat de delen van jouw lichaam die makkelijk hitte verliezen, aan de kou blootgesteld zijn. Daarom wil je jouw nek, handen en hoofd zo goed mogelijk isoleren tegen de kou.

Dit waren onze 3 grootste tips om de beste kleding voor de winter te halen. Wij wensen je veel succes met jouw garderobe op de juiste wijze opvullen en een warme winter toe!